23 januari 2019

BT-Academy: 'Bruxisme bij bijzondere zorggroepen'

Op woensdag 23 januari 2019 van 15.00 – 19.30 uur vindt de masterclass ‘Bruxisme bij bijzondere zorggroepen’ plaats. Tijdens deze masterclass verzorgen Peter Wetselaar (tandarts-gnatholoog, tandarts-slaapgeneeskundige, restauratief tandarts en chef de clinique Orofaciale Pijn en Disfunctie op ACTA en Claar Wierink (tandarts-geriatrie, SBT en MondVitaal) samen het programma. De middag start met een lezing van Peter Wetselaar, daarna volgt een presentatie van hun beiden met casuïstiek, waarin de interactie met de deelnemers wordt gezocht.  
Behalve een update van de huidige wetenschap over bruxisme, de oorzaken, diagnostiek en behandeling daarvan, komt uitgebreid aan bod hoe deze wetenschap te vertalen naar de toepassing bij bijzondere zorggroepen. Is een splint een oplossing voor een dementiepatiënt? Wat als de patiënt de splint niet verdraagt? Zijn er alternatieven? Zou bruxisme ook een uiting kunnen zijn van pijn in de mond? Voor dit onderwerp volgt een kort intermezzo met Suzanne Delwel, tandarts-mfp i.o. 
U kunt zich opgeven voor de masterclass via www.bt/academy.nl of via een e-mail naar ilse.van.druten@bt-academy.nl.  Vermeld s.v.p. uw naam, adres, functie, KRM/KRT-nummer en e-mailadres. 

Kosten 
Belangstellende tandarts/arts/psycholoog   € 295,- 
Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus  € 195,- 
Belangstellenden assistent/student   € 85,-

Locatie
BCN Arena, Hoogoorddreef 5 te Amsterdam-Zuidoost (download routebeschrijving).