BT Academy cursus 'Ethiek in de geriatrische tandheelkunde'

20 november 2019

De geriatrische tandheelkunde vindt plaats binnen een institutionele en organisatorische context. Binnen deze zorgsystemen worden morele keuzes gemaakt ten aanzien van het inrichten van de zorg. Vanuit een aantal filosofische perspectieven zullen deze keuzes worden toegelicht.
Ethiek houdt zich bezig met de vragen in het leven: wat is het ‘juiste’ het ‘goede’ om te doen in deze situatie? In de werkelijkheid van de dagelijkse praktijk spelen vragen rondom goede zorg een steeds prominentere rol. Een moreel perspectief op de gemaakte keuzes binnen een behandeling wordt hierdoor van een steeds groter belang. Voor de eigen bewustwording van het morele handelen binnen de geriatrische mondzorg, worden een aantal methoden gepresenteerd, waaronder het moreel beraad. De mondzorg aan kwetsbare ouderen staat uiteraard centraal, inhoudelijk wordt er ingegaan op de perspectieven van en rondom de patiënt en zijn omgeving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van casuïstiek.

U kunt zich opgeven voor de masterclass via www.bt-academy.nl of via de e-mail met daarin vermeld uw naam, adres, functie, KRM/KRT-nummer en e-mailadres. Deze email kunt u vervolgens sturen naar ilse.van.druten@bt-academy.nl

Kosten
Belangstellende tandarts/arts/psycholoog                       € 295,-
Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus           € 195,-
Belangstellenden assistent/student                                    €  85,-
Praktijkbegeleider                                                                     € 145,-

 

Greet Verouden-Zwart is Hogeschooldocent Ethiek en is werkzaam voor de Master Innovatie in Zorg en Welzijn, Hogeschool Utrecht Daarnaast is zij docent aan de opleiding Mondzorgkunde en Huidtherapie. Zij begeleidt promovenda, die onderzoek doen naar de integratie van zingeving en betekenisgeving in oncologische behandeltrajecten.