8 maart 2019

BT-Academy: 'Impact van grijs in de praktijk; wat is geriatrische tandheelkunde'

Op vrijdag 8 maart 2019 (13.00-17.00u) vindt de cursus ‘Impact van grijs in de praktijk; wat is geriatrische tandheelkunde?’ plaats. Deze cursus is een onderdeel van de opleiding tot tandarts-geriatrie en ook toegankelijk voor belangstellenden van de geriatrische tandheelkunde.

In de tandheelkundige praktijk zult u steeds vaker geconfronteerd worden met kwetsbare ouderen die in het bezit zijn van een eigen dentitie.  De tandheelkundige problematiek van deze ouderen verschilt wezenlijk van mensen die wat jonger en gezonder zijn.  Maar waar zit dat verschil nu precies in?
Om goede mondzorg zorg te kunnen blijven geven zal de tandheelkundige professie zal zich moeten verdiepen in de vele aspecten die samenhangen met mondzorg voor ouderen. Een aantal aspecten zullen in een interactieve lezing worden voorgelegd zoals:
              
• Hoe moeten wij als tandartsen naar de groep ouderen kijken?
• Wat is nu echt geriatrische tandheelkunde?
• Wat kunnen we doen om de groep ouderen goed te blijven bedienen?
• Geriatrische casuïstiek.

Aan de hand van o.a. deze vragen nemen Dr. Anita Visser en dr. Arie Hoeksema u mee in de wereld van de geriatrische tandheelkunde en zullen zij aansluitend een aantal casussen met u bespreken die de geriatrische tandarts tegen kan komen in zijn of haar praktijk.

U kunt zich opgeven via de website www.bt-academy.nl of via ilse.van.druten@bt-academy.nl

Kosten
Tandartsen: €295,-
Mondhygiënisten: €195,-
Assistenten: €85,-
Studenten: €85,-