25 januari 2019

BT-Academy: 'Preventie en Parodontologie bij kwetsbare ouderen'

Op vrijdag 25 januari vindt de cursus ‘Preventie en parodontologie bij kwetsbare ouderen’ plaats bij BCN (Hoogoorddreef 5) te Amsterdam (09.00-16.00 uur). Deze cursus is een onderdeel van de opleiding tot tandarts-geriatrie en ook toegankelijk voor belangstellenden van de geriatrische tandheelkunde.
Kersti de Lugt-Lustig zal u overtuigen van het belang van integrale mondzorg in een zorginstelling, de organisatie die daarvoor nodig is en de rol die een mondhygiënist hierin kan spelen.
Annemiek Laan informeert u over de verschillende mondverzorgingsmiddelen die gebruikt kunnen worden in de geriatrie. Daarnaast ontvangt u tips en trics over benadering van (dementerende) ouderen, poetshouding, mondcontrole, en hoe om te gaan met een niet meewerkende patiënt. Er zal een practicum gegeven worden, om te ervaren, hoe het is om gepoetst te worden en om iemand te poetsen in combinatie met een mondcontrole en verschillende mondverzorgingsmiddelen.
Het middagprogramma wordt verzorgd door prof. dr. Marja Laine, tandarts. Zij spreekt over de effecten van parodontale therapie bij ouderen. Aangepaste protocollen bij kwetsbare ouderen kunnen het verloop van longontsteking, diabetes, dementie en artritis positief beïnvloeden. Gingivale recessie na parodontale therapie kan leiden tot een verhoogd risico op wortelcariës. Dit risico is hoger bij ouderen als gevolg van een verminderde functie van de speekselklieren en effecten van polyfarmacie.

U kunt zich voor de cursus opgeven via de website www.bt-academy.nl of via ilse.van.druten@bt-academy.nl
 
Kosten voor deze cursus:       
Tandarts/arts/psycholoog                           € 395,‐
Mondhygiënist/tandprotheticus                € 350,‐
Assistent/student                                             € 150,‐

Locatie:
BCN Arena, Hoogoorddreef 5 te Amsterdam-Zuidoost (download routebeschrijving).