Hoe verbeteren we de mondzorg voor kwetsbare ouderen? Een multidisciplinaire aanpak

26 oktober 2018

Het verbeteren van de mondzorg voor kwetsbare ouderen is iets wat we het beste samen kunnen aanpakken. Dat betekent dat niet alleen tandartsen, mondhygiënisten en tandprothetici hierbij een rol spelen, maar ook verpleegkundigen, managers, zorgverzekeraars, huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde, logopedisten en vooral ook patiënten en mantelzorgers.

Doel van deze middag is om, aan de hand van 1. Uitkomsten van een EUREGIO onderzoek naar best-practices en barrières in de mondzorg voor kwetsbare ouderen (in verpleeghuizen en thuiswonend) en 2. Nieuwe beleidsontwikkelingen en het concept Strategisch Plan Mondzorg Kwetsbare Ouderen opgesteld door de NVGd met elkaar in discussie gaan om tot concrete en praktisch implementeerbare aanbevelingen te komen over verbeteringen in de mondzorg voor kwetsbare ouderen. Het programma kunt u hier downloaden.

Aanmelden voor deze middag kan via: Dominique.Niesten@radboudumc.nl. Deelname is gratis, maar er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; inschrijven gebeurt op volgorde van aanmelding.

Locatie

De workshop en informatiebijeenkomst vinden plaats op vrijdag 26 oktober vanaf 13:00 uur in de Colloquiumkamer 2.1 -2.2 , gebouw Tandheelkunde Radboudumc, Ph. van Leijdenlaan 25, Nijmegen.