Lezing 'Ouderenpsychiatrie' door dr. Martin Kat

10 september 2020

Op donderdag 10 september verzorgt dr. Martin Kat, ouderenpsychiater en auteur van het boek 'Ouderenpsychiatrie: de praktijk: het herkennen en signaleren van psychische en psychiatrische aandoeningen’ een lezing voor de NVGd.

Wat valt er te zeggen over de oudere die een psychische of psychiatrische aandoening ontwikkelt? Hoe onderscheidt deze groep zich van de groep ouderen die tot op hoge leeftijd vitaal en zonder psychische problemen blijft? Hoe is de verwevenheid van psychiatrische stoornissen met kwetsbaarheden op lichamelijk, cognitief en sociaal gebied? En hoe kunnen deze patiënten zich presenteren, bijvoorbeeld in de tandheelkundige praktijk?

dr. Martin Kat is (ouderen)psychiater-psychotherapeut in Amsterdam,  consulent Ouderenpsychiatrie en Neuropsychiatrie bij het C.C.E., in het algemeen ziekenhuis, verpleeghuizen en eerste lijn.
In zijn eigen praktijk behandelt hij zowel ouderen als jonger volwassenen vanuit een psychodynamisch en cognitief-gedragtherapeutisch denkkader. 
De relatie tussen psychiatrische fenomenologie en (vroege) dementie heeft zijn speciale belangstelling, hier doet hij ook onderzoek naar. Hij is eveneens docent ouderenpsychiatrie aan meerdere instituten en redacteur/auteur op dit gebied. Hij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift 'The Neuropsychiatry of Dementia. Psychometrics, clinical implications and outcome'.
 

In verband met de Corona-maatregelen is aanmelding voor de lezing via admin@nvgd.nl absoluut noodzakelijk.

Datum: donderdag 10 september
Tijd: 19:30u - aansluitend op de ALV
Locatie: Meeting District, Blokhoeve 2a in Nieuwegein
Kosten lezing: gratis voor leden en €50 voor niet-leden.