Masterclass Gerodontologie - Polyfarmacie in de Tandheelkunde

19 november 2019

Dat er meer ouderen zijn in onze samenleving en dat deze ouderen steeds vaker in het bezit zijn van hun eigen tanden en/of implantaten hebben laten plaatsen, wisten we. Ze doen steeds vaker een beroep op de tandarts of komen op verwijzing van de arts of specialist. Een geriatrische patiënt op het spreekuur is daarom over enkele jaren geen uitzondering meer. Het merendeel van die ouderen kampt echter met 1 of meer comorbiditeiten en moet derhalve veel medicijnen (polyfarmacie) slikken.

Maar wat betekent het als je veel medicijnen moet slikken? Welke medicijnen moet de tandarts kennen en waarom? En kan een tandarts zomaar aan een arts vragen om de medicatie te reduceren ten einde de gevolgen voor de mond (bijv. droge mond) te reduceren?

Dr. Roya Atiqi (internist ouderen geneeskunde en hoofd van de polikliniek polyfarmacie in het UMCG) zal u als hoofdspreekster van de avond mee nemen in de wereld van de medicijnen en zijn oudere grootgebruikers. We nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Datum: dinsdag 19 november 2019
Tijd: 17:00 - 20:30 uur
Locatie: UMCG, Groningen
Deelname: €195,- (BTW vrij)
Doelgroep: iedereen die werkzaam is in de mondzorg voor geriatrische patiënten 
 
U kunt zich hier aanmelden voor de masterclass.