Online cursus 'Omgang met cognitief beperkte ouderen'

3 juni 2021

Online cursus BT-academy - donderdag 3 juni 2021

U kent misschien verschillende vormen van dementie: de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie, Lewybody dementie. Maar hoe kunt u deze cognitief beperkte ouderen nu het beste benaderen? Tijdens deze cursus door Henk Algra en Claar Wierink leert u zich te verplaatsen in 'het denken' van een cognitief beperkte oudere. Deze kennis kunt u toepassen bij het maken van mondzorg aan deze bijzondere patiëntengroep. 

Deze cursus zal hybride zijn via Zoom. De docenten zullen samen in een ruimte zijn en er een zeer interactieve cursus van maken. 

Informatie over docent Henk Algra:

drs. H. (Henk) Algra is gepensioneerd orthopedagoog / GZ-psycholoog. Hij was 45 jaar werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Onder zijn aandachtsgebied vielen ook oudere mensen met een verstandelijke beperking en dementie. Hij werkt nu nog op oproepbasis voor verschillende organisaties, zoals de Stichting voor Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam. Van zijn hand verscheen onlangs het casusboek 'Van Puzzel naar Maatwerk' over de mondzorg voor 'bijzondere patiënten'. 

Informatie over docent Claar Wierink:

dr. C. van der Maarel-Wierink behaalde haar tandartsdiploma in 2003 aan het ACTA. In 2007 rondde zij haar opleiding tot tandarts-geriatrie af aan het UMC St Radboud te Nijmegen en in maart 2013 promoveerde zij op het onderwerp ‘Dysphagia and poor oral health: significant risk factors of aspiration pneumonia in frail older people’. Dit jaar startte zij haar eigen tandartspraktijk MondVitaal, een tandartspraktijk met speciale aandacht voor kwetsbare ouderen. Daarnaast is zij werkzaam bij Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) in Amsterdam en is zij voorzitter van de opleidingscommissie van de differentiatieopleiding tandarts-geriatrie.

Klik hier voor inschrijving & meer informatie. 

Datum: 3 juni 2021
Tijd: 14:00u - 17:00u
Deelname tandartsen/artsen/tandprothetici: €225,-
Deelname tandartsen/artsen/tandprothetici (NVGd lid): €175,-
Deelname mondhygiënisten: €175,-
Deelname assistenten: €85,-