Webinar 'Levensloopbestendige behandelconcepten voor de oudere patiënt'

22 april 2021

Live webinar Gerodontologie - donderdag 22 april 2021

Het is inmiddels algemeen bekend dat een groot deel van de ouderen tot op hoge leeftijd over een eigen dentitie en of implantaten beschikt. Op de weg naar het ouder worden werden ze vaak uitgebreid restauratief behandeld, zodat functie en esthetiek behouden bleven. Echter wanneer de gezondheid met het ouder worden steeds slechter wordt en door diverse redenen cariës en parodonthopathieen/peri implantitis een grote bedreiging vormen voor behoud van orale functie en mondgezondheid, komt de grote vraag; hoe nu verder? 

Ook komt de vraag of we in de voorfase naar het ouder worden wel de juiste prothetische behandelopties hebben gekozen? Is en was ons werk levensloopbestendig? En hoe doen we dat dan? Hoe kunnen we levensloopbestendig behandelen?  

We hebben voor deze en nog vele andere vragen prof. dr. Pospiech, hoogleraar restauratieve en prothetische tandheelkunde aan de Universiteit van München, bereid gevonden om zijn visie te geven t.a.v. tandheelkundige zorg voor de oudere patiënt. Dr. Jan Tams zal het webinar modereren en prof. dr. Anita Visser verzorgt samen met dr. Hans van Pelt een inleidende duo-lezing.  

Klik hier voor inschrijving & meer informatie. 

Programma
19.30 Welkom door dr. Jan Tams (moderator) 
19.35 Inleiding door prof. dr. Anita Visser en dr. Hans van Pelt 
20.00 Presentatie - prof. dr. Peter Pospiech 
20.45 Vragen en korte pauze 
21.00 Presentatie - prof. dr. Peter Pospiech 
21.25 Vragen 
21.30 Afsluiting 

Datum: 22 april 2021
Tijd: 19:30u - 21:30u
Deelname: €50,-
KRT/KRM: 2 punten
Doelgroep: tandartsen*
 

*Tijdens het webinar gaat het over restaureren & behandelen en prothetische aspecten van de tandheelkunde. De avond zal daarmee vooral gericht zijn op de doelgroep tandartsen. Iedereen die werkzaam is in de mondzorg voor geriatrische patienten en interesse heeft in dit onderwerp, is van harte welkom om het webinar te volgen.