30e (virtuele) ECG congres 2020

8 juni 2020

Op 9-10 oktober 2020 vindt het 30e jaarlijkse virtuele congres van de European College of Gerodontology (ECG) plaats, georganiseerd door de Nationale Universiteit van Athene, Griekenland. 

De vergrijzing van de bevolking stelt de internationale gezondheidssystemen voor grote uitdagingen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschouwt mondgezondheid als een cruciaal onderdeel van "gezond ouder worden" dat vaak wordt verwaarloosd vanwege een aantal belemmeringen, waaronder comorbiditeit, zorgafhankelijkheid, beperkte toegang tot tandheelkundige zorg, gebrek aan een effectief mondgezondheidsbeleid, gebrek aan professionele ondersteuning en beperkte intercollegiale samenwerking. Het hoofdthema van het congres "healthy smiles, longer lives" benadrukt het belang van mondgezondheid voor de algehele gezondheid en levenskwaliteit op oudere leeftijd.

Vanwege de Covid-19-pandemie kan het congres helaas niet in Athene worden gehouden, zoals oorspronkelijk gepland, maar in plaats daarvan organiseert het ECG een virtueel wereldwijd evenement. Het digitale formaat maakt live interacties mogelijk en omvat de keynote speakers, mondelinge en e-poster presentaties, discussiesessies, de prestigieuze ECG research award en vele andere evenementen. Er is nog steeds de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met collega’s en internationale netwerken op te bouwen, terwijl de gezondheid en veiligheid van alle congresdeelnemers worden beschermd. Afgevaardigden ontvangen een certificaat van deelname en de abstracts worden gepubliceerd in een digitaal abstract boek. 

Het virtuele ECG 2020 congres biedt geweldige mogelijkheden om deelnemers niet alleen uit Europa, maar vanuit de hele wereld te verwelkomen aangezien er geen belemmeringen voor tijd, kosten en afstand zijn. 

Meer informatie over het virtuele ECG 2020 congres en over de inschrijving vindt u hier.