Alice Nusman behaalt titel tandarts-geriatrie

16 juni 2023

We zijn verheugd te kunnen mededelen dat er onlangs een nieuwe tandarts is toegetreden tot het register tandarts-geriatrie, namelijk Alice Nusman. Wij feliciteren Alice van harte met het behalen van de titel tandarts-geriatrie. Hieronder vertelt zij u meer over het traject dat ze doorlopen heeft en wat haar motiveert. 

"De eerste jaren na het afstuderen (ACTA 2008) heb ik in verschillende reguliere praktijken gewerkt. In die eerste jaren heeft een presentatie van een tandarts-geriatrie over het werken met kwetsbare ouderen veel indruk gemaakt en mijn nieuwsgierigheid gewekt. 8 jaar geleden heb ik de sprong gewaagd om een dag in de week in een grote zorginstelling voor ouderen met psychogeriatrische problematiek te gaan werken. Intussen werk ik meerdere  dagen in verschillende verpleeghuizen en bij het SBT Amsterdam. De reguliere praktijk heb ik daarmee voorlopig geheel verlaten."

"Door het werken in de geriatrie werd mij duidelijk dat er veel te leren viel op het gebied van de gerodontologie en dat ik behoefte had aan overleg met collega’s die hetzelfde werk deden. Zodoende kwam de opleiding tot tandarts-geriatrie in zicht. In 2020 ben ik met deze opleiding gestart. De opgedane kennis kon ik direct toepassen in de praktijk en tegelijkertijd  ben ik in aanraking gekomen met gebieden binnen de geriatrie die voor mij onbekend waren. Het regelmatige contact met collega’s die ook werkzaam zijn in de geriatrie tijdens de opleiding heb ik als heel fijn en waardevol ervaren. Eind 2023 heb ik de opleiding afgerond en is mijn portfolio goedgekeurd.

"Mijn liefde voor de geriatrische patiënt en het belang van een gezonde mond voor deze mensen deel ik tegenwoordig graag met anderen. Ik wil daarmee bijdragen aan een goede mondzorg voor ouderen en ik vind het leuk om mijn opgedane kennis en enthousiasme over te brengen. Uiteindelijk is het de geriatrische patiënt waar het voor mij allemaal om draait. Deze groep behandelen, betekent dat problemen vaak niet alleen medisch zijn, maar ook een psychologische en sociale component hebben. Dat maakt dat ik als behandelaar met al deze facetten rekening moet houden. Dit vergt creativiteit, improvisatievermogen, geduld en goede communicatieve vaardigheden. Het maakt dat een dag nooit saai of hetzelfde is. Naast de onvermijdelijke droeve momenten zijn er veel hoogtepunten waaronder buitengewone ontmoetingen met bijzondere mensen met mooie (levens)verhalen, humor en wijsheid!"