Boek Henk Algra op verzoek VBTGG

17 juli 2019

De VBTGG heeft Henk Algra gevraagd om nu hij met pensioen is en zijn kennis niet meer veel en vaak met ons kan delen op papier te zetten en in boekvorm te laten verschijnen.
Voor wie Henk niet kent; Henk Algra is orthopedagoog en GZ psycholoog die vele jaren bij SBT heeft gewerkt en sinds kort met pensioen is. Voor hem is nog geen vervanger gevonden omdat wat Henk deed uniek was.  Het zou jammer zijn als de kennis van Henk verloren gaat. Henk gaat daarom een boek maken waarin hij in de vorm van casuïstiek moeilijk gedrag van patiënten beschrijft. De VBTGG vraagt of je deze actie wilt ondersteunen en alvast en boek wilt bestellen zodat zij uit de kosten komen.

Alle info en bestellen van het boek (vanaf 50 euro) kan via deze link: https://www.doneerdoel.nl/actie/1024/boekvbtgg

Voor veel tandartsen werkzaam in de bijzondere tandheelkunde, is de naam Henk Algra een begrip. Voor veel bijzondere patiënten staat zijn aanwezigheid tijdens de behandeling gelijk aan veiligheid en een “ thuis gevoel”. Met zijn (be)toverende manier van vertellen kan hij als geen ander de complexe wereld van mensen met een beperking en/of gedragsstoornis uitleggen. In dit boek vertelt Henk zijn meest ingrijpende 20 verhalen uit de tandheelkunde. Hij deelt met ons zijn ervaring én geeft praktische handvatten die helpen omgaan met een bijzonder mens als patiënt.  VBTGG heeft de eer om “het erfgoed van Henk” te behouden. 

Vandaar dat zijn boek als symbool van het 50-jarige jubileum van de vereniging is gekozen. Het boek is een compacte en toch toegankelijke beschrijving van de gedragsmatige en ethische aspecten van het werken met mensen met een beperking en/of gedragsstoornis. Niet alleen handig voor tandartsen. Want de vele praktische tips zijn gebaseerd op de brede (wetenschappelijke) kennis en (praktische) kunde van Henk Algra. 

Er is een probleem. Het boek zal 29,95 euro kosten.  Om het drukken van het boek mogelijk te maken is de VBTGG een crowdfunding gestart. Deelname is vrijwillig en tegelijk essentieel voor het bestaan van het boek. 

๐Ÿ˜Voor 50 euro, gedoneerd in 2019, krijg je het boek direct na uitgave, gesigneerd door Henk Algra zelf 

๐Ÿ˜๐Ÿ˜Voor 75 euro ontvang je het boek direct na uitgave gesigneerd door Henk, plús een luisterboek (gelezen uiteraard door Henk zelf)

๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜Voor 150 euro ontvang je het boek direct na uitgave gesigneerd door Henk en een luisterboek plús een persoonlijk dank bericht, ingesproken door Henk zelf

๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜Voor 200+ euro ontvang je het boek direct na uitgave gesigneerd door Henk en een luisterboek en persoonlijk dank bericht ingesproken door Henk plüs een vermelding van jouw naam in het boek.