Gratis online training 'dementie in de mondzorgpraktijk'

23 maart 2020

Een op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Ook als tandarts of mondhygiënist krijg je steeds vaker te maken met patiënten met dementie. Hoe ga je goed met hen om? Test je kennis in de gratis online training 'In de mondzorgpraktijk'. 

Deze gratis online training van Samen dementievriendelijk is gebaseerd op de ‘Doe GOED-methode’. Er zijn vier onderdelen: herkennen, geruststellen, oogcontact maken en even meedenken. Elk onderdeel bestaat uit drie vragen. Wanneer je de training meerdere keren doet, verschijnen er steeds andere vragen en komen er verschillende situaties voorbij. Zo leer je stapsgewijs vaardigheden aan die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie, zodat je hen kunt helpen op het moment dat ze dat even nodig hebben. Het volgen van deze training kan eenvoudig online en kost je ongeveer 15 minuten!

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.