Lobke de Weerd behaalt titel mondhygiënist-geriatrie

21 juni 2022

In mei 2022 is er een nieuwe mondhygiëniste toegetreden tot het register mondhygiënist-geriatrie: Lobke de Weerd. Lobke is hiermee de vierde mondhygiënist-geriatrie van Nederland en wij feliciteren haar van harte met dit succes.
 
Lobke de Weerd:

"In 2012 ben ik gestart met de opleiding Mondzorgkunde in Nijmegen. Tijdens de studie ben ik erachter gekomen dat mijn interesse vooral ligt bij zorgafhankelijke zorggroepen. In eerste instantie had ik minder affiniteit met de geriatische mondzorg waardoor mijn focus bij het ziekenhuis lag. Dit heb ik mogen onderzoeken in het Universitair Ziekenhuis Brussel. Dit was een leerzame ervaring." 

"Gelukkig heb ik via mijn eerste werkgever mogen ervaren hoe de geriatrische mondzorg ook kan zijn. Hierdoor heb ik besloten om bij Omnios te gaan werken. Ik vind dat de geriatrische mondzorg meer van je vraagt als mens zijnde. Voor de mensen is het niet alleen een behandeling, maar ook een één-op-één moment. Een praatje over het weer of over foto's die in hun kamer staan. Ik probeer mijn behandelingen zo prettig mogelijk te maken met een grap en een grol of een muziekje. Ik geniet met volle teugen. Af en toe stel ik een bewoner de vraag: ''Heb je nog een levensles voor mij?''. De antwoorden die ik kreeg, hebben mij dieper laten nadenken over het leven. Ik ben hierdoor anders in het leven gaan staan, meer in mijn eigen pad gaan geloven. Hier ben ik ze dankbaar voor." 

Inmiddels ben ik met mijn eigen Mondzorg Lobke werkzaam voor De Waalboog in Nijmegen. De andere twee dagen ben ik werkzaam op het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde van het RadboudUMC. Het behalen van de titel mondhygiënist-geriatrie voelt als een mooi vervolg op mijn opgedane kennis. Ik ben trots dat ik als vierde mondhygiënist deze titel mag gaan dragen."