Maaike van Helvoirt behaalt titel mondhygiënist-geriatrie

16 februari 2022

Op 17 januari 2022 is er een nieuwe mondhygiëniste toegetreden tot het register mondhygiënist-geriatrie: Maaike van Helvoirt. Maaike is hiermee de derde mondhygiënist-geriatrie van Nederland en wij feliciteren haar van harte met dit succes.
 
Maaike van Helvoirt:
"Tijdens mijn opleiding Mondzorgkunde in Nijmegen had ik al de interesse in de geriatrische tandheelkunde. Het was mij toen al duidelijk dat wanneer de tijd daar rijp voor was, ik heel graag in deze sector wilde gaan werken. Na enkele jaren werkervaring op te hebben gedaan in de algemene praktijk werd ik door een oud medestudent erop geattendeerd dat er een vacature was in de geriatrie. Deze heb ik meteen met beiden handen aangegrepen."
"Natuurlijk was de eerste periode even aftasten, maar ik voelde me enorm op mijn gemak in de geriatrie en bij MondzorgPlus. Het voelt echt als een tweede natuur. Het behalen van de titel mondhygiënist-geriatrie voelde voor mij als een mooi vervolg op de 8 jaar werkervaring die ik opgedaan heb bij MondzorgPlus. De weg richting deze titel was een uitdaging in de corona periode met aanzienlijk minder fysieke na- en bijscholingen en daarnaast ben ik net bevallen van ons derde zoontje. Ik ben enorm trots dat ik als derde mondhygiënist deze titel mag gaan dragen."