Menu

Tandarts-geriatrie

De differentiatie-opleiding tandarts-geriatrie is een 3-jarige opleiding bij SBT Amsterdam onder leiding van Claar van der Maarel-Wierink. Er is een nauwe samenwerking met de opleiders van de masterclass Gerodontologie in Groningen. De opleiding is opgebouwd uit modules. Daarnaast zijn er supervisiebijeenkomsten waarin casuïstiek en video-opnamen worden besproken (4 per jaar). Voorts ook masterclasses met vooraanstaande sprekers en presentaties van de cursisten.
De afzonderlijke modules en masterclasses kunnen ook gevolgd worden door belangstellenden, zowel tandartsen, mondhygienisten als tandprothetici. Van de cursisten wordt verwacht dat zij minimaal 1 dag per week werken met kwetsbare ouderen en gemiddeld een dagdeel per week aan theorie besteden. Voor meer informatie zie de site van SBT Amsterdam.
 
De masterclass Gerodontologie van collegae Visser en Hoeksema in Groningen vormt een goed alternatief voor de differentiatie-opleiding. Deze cursus wordt dit jaar voor de vierde keer gegeven. De cursus is nu geconcentreerd tot 5 intensieve bijeenkomsten op vrijdagen. De groepen zijn nooit groot, zodat het bespreken van casuïstiek en relevante literatuur goed gedaan kan worden en er onderling ervaringen uitgewisseld kunnen worden. De cursus 2015 is op veler verzoek samen met mondhygiënisten en tandprothetici. Meer informatie via Anita Visser: a.visser@umcg.nl.
 
De uiteindelijke registratie als Tandarts-Geriatrie (RTG) vindt plaats door het bestuur van de NVGd, op basis van een vastgestelde procedure. Men dient een portfolio in te dienen, waarin motivatie, attitude en casusbeschrijvingen zijn opgenomen. Meer informatie is via het contactadres van de NVGd te krijgen.
 

Waar vind ik een tandarts-geriatrie?
Achter de tab "leden die helpen" vindt U het adres en telefoonnummer van de dichtsbijzijnde geregistreerde tandarts-geriatrie in uw omgeving. Verder vindt U hier alle adressen van leden uit onze vereniging, die U persoonlijk kunnen helpen met directe zorg en/of adviezen voor uw mond en mondgezondheid. Mocht u algemene vragen hebben dan kunt u die per mail aan onze secretaris richten via info@nvgd.nl

Wat zijn de kosten voor een tandarts-geriatrie?
Er zijn uniforme, door de overheid vastgestelde tarieven. Meer informatie hierover kunt u lezen op de site: www.allesoverhetgebit.nl.