Cursus - Ziekte van Parkinson en mondgezondheid

17 november 2021

Cursus BT-academy - woensdag 17 november 2021

De cursus 'Ziekte van Parkinson en mondgezondheid' bestaat uit een lezing van prof. dr. Vincent Odekerken, neuroloog en een lezing van drs. Marjolein van Stiphout, tandarts-gehandicaptenzorg en voorzitter van de Stichting Mondzorg en Parkinson.  

Prof. dr. Vincent Odekerken zal een lezing verzorgen over de ziekte van Parkinson. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod zullen komen, zijn: prevalentie/incidentie, (vroege) symptomen, ziekteverloop, medicatie, behandelingen, DBS en ParkinsonNet.  
Drs. M.A.E. van Stiphout verzorgt een lezing met de titel: ‘Onderzoek relatie Ziekte van Parkinson en mondgezondheid’. Als tandarts-gehandicaptenzorg heeft Marjolein van Stiphout veel interesse in de mondgezondheid van kwetsbare mensen. Collega Willem van der Boon, tandarts en tevens patiënt met de ziekte van Parkinson, attendeerde haar op het feit dat er binnen de zorg aan Parkinsonpatiënten weinig aandacht was voor de mond. Samen richtten zij de Stichting Mondzorg & Parkinson op in 2012 en startten zij een onderzoek naar de relatie tussen de ziekte van Parkinson en de mondgezondheid. Tijdens de presentatie zal Marjolein vertellen over de tandheelkundige behandeling van patiënten met de ziekte van Parkinson en uitweiden over de uitkomsten van haar onderzoek. 

In deze cursus wordt er ook praktisch aan de slag gegaan met casuïstiek in kleine werkgroepen.

Deze cursus is een onderdeel van de tweede theoretische module van de opleiding tot tandarts-geriatrie, maar is ook toegankelijk voor andere belangstellenden binnen het vakgebied (tandartsen, mondhygiënisten en tandprothetici).

Klik hier voor inschrijving & klik hier voor meer informatie. 

Datum: 17 november 2021
Tijd: 09:30u - 17:00u
Doelgroep: tandartsen, mondhygiënisten en tandprothetici

Deelname:

Tandarts/Arts/Psycholoog/Tandprotheticus  € 395,‐
Mondhygiënist   € 350,‐
Assistent/Student             € 150,‐

 

 
 
 
Locatie: Trainingslocatie BCN Amsterdam Arena
Accreditatie: 4,5 KRT