Symposium 'Dementie in de praktijk' 2024

6 februari 2024

Op vrijdag 19 januari 2023 vond in het Jeroen Bosch Ziekenhuis de 3e succesvolle editie van het door Brain Research Center georganiseerde symposium “Dementie in de praktijk” plaats. Doel van dit symposium was het vertalen van nieuwe wetenschappelijke inzichten naar de praktijk van alle dag.

Aanwezig waren ongeveer 150 zorgprofessionals uit geheel Nederland betrokken bij de diagnostiek en behandeling van mensen met dementie, waaronder tandartsen-geriatrie, geriaters, psychiaters, neurologen, specialist ouderen geneeskundigen, psychologen en gespecialiseerde verpleegkundigen.

Wilt u meer weten of meedoen aan onderzoek?

Het hoopvolle nieuws op een doorbraak in de behandeling van de verschillende oorzaken van dementie was ook op vrijdag 19 januari nog niet te horen. Onderzoek naar mensen van 100 jaar en ouder zonder dementie laat wel zien dat oud worden zonder dementie tot de (toekomstige) mogelijkheden kan gaan behoren, mits goede genen. Zonder goede genen blijft geneesmiddelenonderzoek noodzakelijk. Als u mensen in uw omgeving kent die mee willen doen aan dergelijk onderzoek, kunnen zij zich via de website van Brain Research Center aanmelden.