Mondhygiënist-geriatrie

Mondhygiënist-geriatrie

 View in English >

Op dit moment is er geen specifiek onderwijs voor de mondhygiënist, maar de cursussen en masterclasses in Amsterdam en Groningen zijn opengesteld voor mondhygiënisten. Met de erkenning van de mondhygiënist-geriatrie zal mogelijk worden gewerkt aan specifiek post-hbo-onderwijs voor mondhygiënisten. De Hogescholen zien de noodzaak daartoe. In het regulier onderwijs is er al meer aandacht voor de ouderenzorg.
 

Registratie MhGe

De NVGd heeft een systeem voor de erkenning van de tandarts-geriatrie en mondhygienist-geriatrie in het leven geroepen.  De uiteindelijke registratie als mondhygienist-geriatrie vindt plaats op basis van een vaste procedure. Men dient een portfolio in te dienen, waarin motivatie, attitude en casusbeschrijvingen zijn opgenomen. De eisen voor de eerste registratie en de herregistratie zijn opgenomen in onderstaande stukken:

Verder beschrijft het boek 'Inventarisatie (mond)gezondheidsproblemen van ouderen' geschreven door Wim Klüter en Cees de Baat tot in detail hoe een mondzorgplan -en dus ook een casus- opgebouwd dient te zijn. Het boek is hier te bestellen.

Kosten registratie & herregistratie MGe (2023)

Registratie mondhygiënist-geriatrie: €200,-

Herregistratie mondhygiënist-geriatrie: €100,-

Waar vind ik een mondhygiënist-geriatrie?

Achter de tab 'leden die helpen' vindt u het adres en telefoonnummer van de dichtstbijzijnde door de NVGd geregistreerde en erkende mondhygiënist-geriatrie in uw omgeving. Verder vindt u daar alle adressen van leden uit onze vereniging, die u kunnen helpen. Vragen? Mail ons via info@nvgd.nl!