Opleiding Tandarts-geriatrie

Opleiding Tandarts-geriatrie

 
De differentiatie-opleiding tandarts-geriatrie is een 3-jarige opleiding bij de BT-Academy. 
De opleiding tot tandarts-geriatrie is opgebouwd uit modules. Daarnaast zijn er supervisiebijeenkomsten waarin casuïstiek en video-opnamen worden besproken (4 per jaar). Voorts ook masterclasses met vooraanstaande sprekers en presentaties van de cursisten. De afzonderlijke modules en masterclasses kunnen ook gevolgd worden door belangstellenden, zowel tandartsen, mondhygienisten als tandprothetici. Van de cursisten wordt verwacht dat zij minimaal 1 dag per week werken met kwetsbare ouderen en gemiddeld een dagdeel per week aan theorie besteden. Meer informatie vindt u op www.bt-academy.nl.
 
De masterclass Gerodontologie in Groningen vormt een goed alternatief voor de differentiatie-opleiding. De cursus is nu geconcentreerd tot 5 intensieve bijeenkomsten op vrijdagen. De groepen zijn nooit groot, zodat het bespreken van casuïstiek en relevante literatuur goed gedaan kan worden en er onderling ervaringen uitgewisseld kunnen worden. De cursus is op veler verzoek samen met mondhygiënisten en tandprothetici. Meer informatie via Anita Visser: a.visser@umcg.nl.
 
De uiteindelijke registratie als tandarts-geriatrie vindt plaats op basis van een vastgestelde procedure. Meer informatie is via het contactadres van de NVGd te krijgen.
 

Waar vind ik een tandarts-geriatrie?
Achter de tab "leden die helpen" vindt u het adres en telefoonnummer van de dichtsbijzijnde geregistreerde tandarts-geriatrie in uw omgeving. Verder vindt u daar alle adressen van leden uit onze vereniging die u kunnen helpen. Mocht u algemene vragen hebben dan kunt u die richten aan info@nvgd.nl.

Meer informatie? Kijk op 'Informatie voor leden'!