Tandarts-geriatrie

Tandarts-geriatrie

 View in English >

De differentiatie opleiding tandarts-geriatrie is een 3-jarige opleiding bij de BT-Academy. 
De opleiding tot tandarts-geriatrie is opgebouwd uit modules. Daarnaast zijn er supervisiebijeenkomsten waarin casuïstiek en video-opnamen worden besproken (4 per jaar). Voorts ook masterclasses met vooraanstaande sprekers en presentaties van de cursisten. De afzonderlijke modules en masterclasses kunnen ook gevolgd worden door belangstellenden, zowel tandartsen, mondhygienisten als tandprothetici. Van de cursisten wordt verwacht dat zij minimaal 1 dag per week werken met kwetsbare ouderen en gemiddeld een dagdeel per week aan theorie besteden. Meer informatie vindt u op www.bt-academy.nl. 
 
De masterclass Gerodontologie in Groningen vormt een goed alternatief voor de differentiatie opleiding. De cursus is nu geconcentreerd tot 3 dagen waarbij diverse thema's die gerelateerd zijn aan de gerodontologie voorbijkomen. De groepen zijn nooit groot, zodat het bespreken van casuïstiek en relevante literatuur goed gedaan kan worden en er onderling ervaringen uitgewisseld kunnen worden. De cursus is op veler verzoek samen met mondhygiënisten en tandprothetici. Meer informatie vindt u hier of via prof. dr. Anita Visser: a.visser@umcg.nl
 

Registratie TGe

De NVGd heeft een systeem voor de erkenning van de tandarts-geriatrie en mondhygiënist-geriatrie in het leven geroepen.  De uiteindelijke registratie als tandarts-geriatrie vindt plaats op basis van een vaste procedure. Men dient een portfolio in te dienen, waarin motivatie, attitude en casusbeschrijvingen zijn opgenomen. De eisen voor de eerste registratie en de herregistratie zijn opgenomen in onderstaande stukken:

Verder beschrijft het boek 'Inventarisatie (mond)gezondheidsproblemen van ouderen' geschreven door Wim Klüter en Cees de Baat tot in detail hoe een mondzorgplan -en dus ook een casus- opgebouwd dient te zijn. Het boek is hier te bestellen.

Kosten registratie & herregistratie TGe (2023)

Registratie tandarts-geriatrie: €200,-

Herregistratie tandarts-geriatrie: €100,-

Waar vind ik een tandarts-geriatrie?

Achter de tab 'leden die helpen' vindt u het adres en telefoonnummer van de dichtstbijzijnde geregistreerde tandarts-geriatrie in uw omgeving. Verder vindt u daar alle adressen van leden uit onze vereniging, die u kunnen helpen. Vragen? Mail ons via info@nvgd.nl!